Bedrijvengids duurzaam

3 manieren om je onderneming te verduurzamen

Geplaatst op

Het is tegenwoordig steeds belangrijker om rekening te houden met onze leefomgeving. Dit geldt niet alleen voor de mensen in hun privésfeer maar ook voor bedrijven in het algemeen. Ook vanuit de consument is er steeds meer druk op bedrijven om duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om dit als onderneming of bedrijf voor elkaar te kunnen krijgen. In deze blog geven we je daarom drie manieren waarop je je onderneming of bedrijf kunt verduurzamen .

Draag bij aan filevrij

Een van de grootste vormen van milieuverontreiniging komen tot stand in de files. Doordat er heel veel auto’s langere tijd stilstaan met draaiende motoren, is het niet vreemd dat dit een van de eerste zaken is waarop ondernemers en managers zouden kunnen inspelen. Door middel van diverse automatiseringsmogelijkheden, zoals het implementeren van een ERP-systeem, is het voor personeel eenvoudiger om ook buiten kantoor de benodigde gegevens te kunnen inzien. Op deze manier wordt het thuiswerken stukken beter gefaciliteerd, en draagt u als ondernemer zijnde bij aan het filevrij krijgen van Nederland. 

Kleinere kantoorruimten

Een ander voordeel wat ontstaat wanneer een groot deel van het personeel vanuit huis werkt is dat het niet meer nodig is om enorme kantoorruimte ter beschikking te hebben. Natuurlijk, het is altijd goed om een ruimte te hebben die beschikbaar is voor vergaderingen met personeel en/of klanten, maar het is niet langer nodig om dit in een groot kantoorpand te doen. En dergelijk kleiner kantoorpand zorgt ook weer voor lagere stookkosten wat op zijn beurt weer beter is voor het milieu.

Kies voor de juiste leveranciers

Het verduurzamen van de wereld is natuurlijk niet mogelijk zolang leveranciers niet ook hun steentje bijdragen. Daarom is het belangrijk om in het oog te houden dat de verbeteringen die jouw onderneming doorvoert, niet teniet gedaan worden door de leveranciers. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat hoewel jij erg je best doet om te kiezen voor verduurzaming, dat de leverancier dit niet zo serieus neemt. Misschien is het daarom verstandig om eens te onderzoeken of je leveranciers wel passen bij jullie nieuwe duurzaamheidsstrategie.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden