Bedrijvengids duurzaam

Duurzame koffie op het werk?

Geplaatst op

We weten allemaal hoe belangrijk koffie op kantoor is voor de werksfeer en de effectiviteit op de werkvloer. Maar wat misschien nog niet iedereen weet is welke duurzame keuzes je kunt maken wanneer je een koffiemachine op het kantoor wil neerzetten. In deze blog geef ik een aantal voorbeelden van zaken waar je rekening mee kunt houden zodat jij binnen de kortste keren kunt genieten van een duurzaam kopje koffie!

Ga voor een slimme koffiemachine

Apparatuur wordt steeds slimmer en dus ook de koffiemachines. Ga voor een koffiemachine die je precies kunt afstemmen op de wensen van de koffie drinkers op het kantoor en die doorgeeft wanneer de voorraad aangevuld moet worden. Op deze manier worden er zo min mogelijk producten verspild en dus ook zo min mogelijk weggegooid.

De koffiebonen 

Naast de apparatuur die voor minder afval kan zorgen is er ook nog winst te behalen in de koffiebonen die je gebruikt. Zo zijn er koffiebonen te verkrijgen met het Rainforest Alliance keurmerk. Boeren kunnen zich laten certificeren zodat dit keurmerk op hun koffiebonen komt te staan. Daarvoor moeten zij zich wel houden aan een aantal voorwaarden waar het behoud van bossen en de bescherming van de natuurlijke ecosystemen centraal staat. Naast de milieu eisen die dit keurmerk naleeft heeft het ook nog een aantal sociale eisen die er voor zorgen dat zowel de producenten als de arbeiders eerlijke inkomens krijgen.

 Ook de koffiebekers kunnen helpen

Ook wanneer je een slimme koffiemachine met de juiste koffiebonen hebt dan ben je er nog niet. Met de aanschaf van de koffiebekers kun jij ook nog je steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Zo zijn er koffiebekers met een speciale coating die je wel tot 3 keer kunt gebruiken. Ook kun je tegenwoordig koffiebekers laten recyclen wat natuurlijk ook weer bijdraagt. Let er ook op of de verpakkingen waar het in geleverd wordt afbreekbaar zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden