Bedrijvengids duurzaam

Ecologisch rijden is veel beter: zo doe je dat!

Geplaatst op

Wanneer je auto rijdt, heb je te maken met allerlei zaken die het milieu kunnen belasten. Gelukkig zijn er ook veel keuzes die je kunt maken om te zorgen dat dit allemaal een stuk minder is. In deze blog willen we jou een aantal tips geven hoe het veel makkelijker wordt om ecologisch te rijden. Hoe doe je dat? Zo doe je dat! 

Tweedehands onderdelen kopen 

Een van de meest beproefde dingen die je kunt doen als automobilist om beter te rijden in ecologische zin, is tweedehands auto-onderdelen kopen. Waarom is dit nu juist zo’n goed idee? Het is eigenlijk heel eenvoudig: wanneer je tweedehands auto-onderdelen koopt, dan hoeft een fabriek geen nieuwe onderdelen te maken en dat scheelt CO2-uitstoot en andere vervuiling. We raden je aan om naar autohandelaren te gaan die handelen in tweedehands-onderdelen. Daarbij is het ook mogelijk om naar een sloperij of een schadebedrijf te gaan. Ze hebben daar veel onderdelen, zoals een accubak of een motorkap

Minder milieuvervuiling 

Het is slim om een auto goed te laten repareren omdat deze dan beter werkt en minder vervuilt. Ook is het mogelijk om een upgrade te doen van een tweedehands auto door onderdelen erin te zetten die beter werken dan de oude onderdelen. Het beste is om eventjes een expert te vragen hoe en wat. 

Bonus: geld besparen 

Het is natuurlijk ontzettend fijn dat je ecologische kunt rijden met een auto die op een goede manier gerepareerd is met tweedehands onderdelen. Daarbij is het voor de portemonnee natuurlijk erg fijn om tweedehands auto-onderdelen te kopen omdat deze gewoon veel goedkoper zijn. Dus we raden aan wanneer je naar de garage gaat om je auto te laten repareren om zelf de onderdelen te kopen bij een handelaar in deze zaken.

Blijf onze blogs volgen dan mij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het gaat over auto’s en duurzaamheid, zakendoen, et cetera.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden