Bedrijvengids duurzaam

Het juiste systeem vinden dankzij ERP-advies

Geplaatst op

In ons digitale tijdperk hebben bedrijven de mogelijkheid om verschillende gebieden en processen van hun eigen activiteiten aan de softwarekant in kaart te brengen en te ondersteunen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld ERP-software gebruiken om alle middelen van het bedrijf zo efficiënt mogelijk in te zetten en bedrijfsprocessen centraal te beheren.

 

Naast software voor Enterprise Resource Planning zijn er nog tal van andere systemen waarmee men het leven aanzienlijk eenvoudiger kan maken. Zo zijn er ook modules voor Customer Relationship Management, waarmee alle klantrelatieprocessen in een centraal systeem in kaart kunnen worden gebracht en van daaruit kunnen worden aangestuurd.

 

Vereisten variëren

Om ERP-software echter volledig tot zijn recht te laten komen, moet deze ook geschikt zijn voor gebruik in het betreffende bedrijf. Elk bedrijf heeft immers zijn eigen eisen aan bedrijfssoftware. De software moet in staat zijn om alle specifieke processen van een bedrijf volledig digitaal in kaart te brengen.

 

Om deze reden is het belangrijk om niet te kiezen voor het eerste systeem dat langskomt. In plaats daarvan moeten bedrijven zich eerst bezighouden met hun eigen processen en de daaruit voortvloeiende vereisten. Deze kunnen vervolgens worden samengesteld in de vorm van een specificatieblad, waarin alle wensen en vereisten met betrekking tot de software overzichtelijk in kaart wordt gebracht. Deze dient vervolgens als beslisser in het softwareproject. Deze informatie is ook zeer relevant voor potentiële aanbieders, zo kunnen zij namelijk beoordelen of zij in staat zijn om het project te begeleiden. Pas nadat men naar binnen heeft gekeken, kan de blik naar buiten worden gericht. Nu is het tijd om de markt te peilen.

 

De ERP-markt is groot en divers

Op dit punt worden bedrijven vaak geconfronteerd met een niet te onderschatten uitdaging. De lokale ERP-markt is immers groot en divers. Er zijn een groot aantal verschillende systemen van tal van aanbieders op de markt, met ieder hun eigen kenmerken en specialiteiten. Het is niet eenvoudig om met zo min mogelijk inspanning en toch zo doelgericht mogelijk een geschikt systeem te vinden.

 

ERP-advies

Dit is waar ERP-advies om de hoek komt kijken. ERP-consultants helpen bedrijven bij het vinden van een systeem dat bij hen past op de markt. Om ervoor te zorgen dat dit proces zo effectief mogelijk is, moeten bedrijven ervoor zorgen dat ze een leveranciersonafhankelijke softwareconsultant selecteren. Dit zorgt ervoor dat de aanbieder onbevooroordeeld opereert en het bedrijf op de best mogelijke manier adviseert.

 

Wat kost een ERP-consultant?

De kosten van de diensten van een softwareconsultant variëren sterk van bedrijf tot bedrijf. Zo zijn er adviesbureaus die ook softwareconsulting in hun profiel hebben opgenomen. De diensten van deze bedrijven zijn vaak kostbaar. Er zijn echter ook softwareconsultants die optreden als tussenpersoon tussen bedrijven en softwareleveranciers. In dit geval is het mogelijk dat softwareleveranciers zelf de betalers zijn en dat er geen kosten zijn voor bedrijven die naar hen op zoek zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden