Bedrijvengids duurzaam

Je analoge archief digitaal maken

Geplaatst op

Er zijn vele analoge archieven in ons land en een groot gedeelte ervan is nog niet gedigitaliseerd. Dat brengt zo de nodige uitdagingen met zich mee. We willen in deze tekst hier de nodige aandacht aan besteden. Lees snel verder om te zien waarom jij ook je analoge archief zou moeten digitaliseren. 

Karmac Digitaliseert is trouwens een bedrijf dat heel gemakkelijk je archief kan digitaliseren. Zo hoef je het zelf niet te doen en hou je tijd over voor andere dingen. Wanneer je deze blog uitgelezen hebt, is het zeker geen slecht idee om de andere teksten op onze site te lezen. 

Voordelen van digitalisatie van je analoge archief 

Er zijn allerlei redenen om je archief te digitaliseren. We nemen ze hieronder even met je door om het gemakkelijker voor je te maken. 

  • Een digitaal archief is eenvoudig doorzoekbaar. Dat maakt het mogelijk om snel documenten te vinden. Dat werkt een stuk makkelijker dan het zoeken in bakken. 
  • Wanneer er brand uitbreekt in je archief, dan ben je al snel veel van je analoge archief kwijt. Maar heb je het in de cloud staan, dan is het veilig. Een fijn idee, zeker omdat veel bedrijven afhankelijk zijn van hun informatie en opgeslagen gegevens. 
  • Je kunt gemakkelijk met meerdere mensen werken aan of met een zelfde document. Dat gaat allemaal een stuk sneller. Je hoeft niet op elkaar te wachten. Ook hoef je niet van je plek naar een kelder te lopen. 

Digitalisering projecten

Een digitaal archief is erg handig en veilig. Veel projecten zijn er in het verleden al geweest om bijvoorbeeld archieven en bibliotheken te digitaliseren. Dit zijn grote projecten waarbij microfilm, documenten, VHS-tapes en ga zo maar door gedigitaliseerd worden. 

Ook je persoonlijke archief (familiefilms, foto´s) kan gemakkelijk gedigitaliseerd worden. Dit kun je zelf doen of het uitbesteden. 

Op onze site lees je meer over allerlei onderwerpen. Het kan van pas komen voor je bedrijf om de verschillende blogs te lezen. Zo ben je telkens op de hoogte. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden