Bedrijvengids duurzaam

Kantoorpanden en Circulair inrichten

Geplaatst op

Daarom gaat er bij de renovatie van de kantoorpanden veel aandacht uit naar een circulair inrichten. Zo worden er gerecyclede bouwmaterialen gebruikt, heeft het pand een energiezuinig ontwerp en wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke lichtinval. Ook is er gekeken naar de toekomstige beplanting rondom het kantoorpand. Hierbij is er gekeken naar natuurlijke materialen die niet schadelijk zijn voor de natuur en mens.

Een goed voorbeeld hiervan is dat het pand wordt voorzien van groene wanden, waarbij gebruikgemaakt wordt van moestuinbakken. Ook zullen er binnen in het pand moestuinen aanwezig zijn. Zo zullen medewerkers zelfs hun eigen groentes kunnen oogsten tijdens hun werkdag!

Het gebouw moet duurzaam en circulair zijn en tegelijkertijd de meest aantrekkelijke plek zijn om te werken en als vergaderlocatie te dienen. Het nieuwe kantoorpand moet niet alleen de meest energiezuinige plek zijn om te werken, maar tevens een inspirerende werkomgeving bieden waarin mensen graag willen werken.

Voordelen van Circulair inrichten

Circulair inrichten heeft niet alleen maar voordelen, maar heeft ook nadelen. Het is belangrijk om beide kanten van de medaille te zien. Zoals bij elk ander project is het belangrijk dat je eerst overweegt wat je wil bereiken met het circulair inrichten van uw pand of bedrijfsruimte. Wil je graag duurzaamheid vergroten en energie besparen, dan is circulair inrichten een goede optie. Wil je daarbij ook nog kosten besparen, dan is het een uitstekende keuze.

Nadelen van Circulair inrichten

Het circulair inrichten van uw werkomgeving kan natuurlijk ook nadelen met zich meebrengen. Zo kunnen de aanpassingen die nodig zijn voor circulair inrichten duurder zijn dan de aanpassingen die nodig zijn voor regulier inrichten. Het hangt af van de materialen die je gebruikt en wat er allemaal moet worden gedaan om alles goed te laten werken in combinatie met elkaar. Het kan dus wel even duren voordat alle aanpassingen zijn doorgevoerd, maar dat is de moeite waard als je langere termijn denkt!

Circulair interieur kopen

Ben je op zoek naar circulair interieur voor een sfeervolle kantooromgeving? Online zijn er grote collectie te vinden, waaronder de circulaire panelen.

Het is belangrijk om bij het kiezen van circulair interieur rekening te houden met de volgende punten:

  • Kies voor duurzame materialen die geschikt zijn voor hergebruik en recycling.
  • Let op de CO2-footprint van het materiaal.
  • Kies voor lokaal geproduceerde materialen om de transportkosten te verminderen.

Mede mogelijk gemaakt door www.albeka.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden