Bedrijvengids duurzaam

Laat je duurzame verpakking bedrukken

Geplaatst op

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en ook in verpakkingswereld wordt continu gekeken naar duurzame alternatieven. Een van de beste manieren om je bedrijf te verduurzamen, is om het verpakkingsproces eens onder de loep te nemen. Grote kans namelijk dat je hier nog wat punten misloopt. Veel bedrijven hebben bijvoorbeeld nog geen verpakking op maat, terwijl je met een dergelijke verpakking gelijk veel minder loze lucht vervoert. Dit betekent op korte termijn 1) minder opvulmateriaal en 2) meer dozen in dezelfde vrachtwagen.

Verpakkingen offset bedrukken

En een mooie manier om je duurzame verpakkingen te bedrukken is de offset druktechniek. Met deze druktechniek wordt een plano verpakking (een doos waarbij alleen de vorm in het karton is gestanst) door een drukpers gestuurd en voorzien van een logo of andere bedrukking. Deze manier van verpakkingen bedrukken is heel duurzaam, omdat in korte tijd grote oplages kunnen worden voorzien van een bedrukking.

Gewoon mee te recyclen

Deze verpakkingen op maat zijn gewoon mee te recyclen, want ze worden gemaakt van gerecycled karton. Afhankelijk van je wensen kan je verpakking worden voorzien van een dun laagje plastic om de verpakking waterdicht te maken. Door in gesprek te gaan met een verpakkingsbedrijf ontdek je snel welke verpakkingen voor jouw producten geadviseerd worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden