Bedrijvengids duurzaam

LEGO stapt over op duurzaam materiaal

Geplaatst op

LEGO heeft aangekondigd over te stappen op duurzame grondstoffen. Een deel van de plastic blokjes wordt daarmee niet meer geproduceerd van plastic dat van fossiele brandstoffen is gemaakt. De nieuwe blokken zijn gemaakt van biologische materialen uit suikerriet.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het bedrijf heeft aangekondigd de eerste soorten LEGO blokken van plantaardig plastic te gaan maken. Geheel toepasselijk zijn dit de bladeren, struiken en bomen. De eerst duurzame bouwblokken moeten nog in 2018 in de winkel liggen. Later zullen ook de gewone bouwblokken en de figuurtjes van duurzaam materiaal geproduceerd gaan worden.

Duurzame toekomstplannen

Het Deense bedrijf heeft zichzelf voorgenomen om tegen 2030 grotendeels duurzame basismaterialen te gebruiken, zowel voor de bouwblokken als de verpakkingen. Daarnaast wil de LEGO bouwer tegen dat jaar geen plastic afval meer produceren. De nieuwe LEGO-onderdelen worden gemaakt van ethanol, dat uit suikerriet kan worden gehaald. Dit bio-plastic is even stevig en flexibel als de huidige kunststof. Volgens LEGO is deze variant heel goed recyclebaar, maar het kunststof is waarschijnlijk niet 100% biologisch afbreekbaar.

Testperiode

LEGO heeft langere periode allerlei materialen getest om de meeste functionele optie te selecteren. Het bedrijf heeft uiteraard een reputatie hoog te houden als het gaat om kwaliteit. Toch zal in eerste instantie slechts 1 à 2 procent van grondstoffen worden vervangen door de duurzame variant. Het streven is dus wel om uiteindelijk de gehele productie te baseren op kunststof van biologische oorsprong.

Internationale samenwerking

LEGO heeft de krachten gebundeld met het Wereld Natuur Fonds om de vraag naar duurzaam plastic te vergroten en een continue vraag te garanderen vanuit bedrijven. Ook heeft het bedrijf zich aangesloten bij de Bioplastic Feedstock Alliance (BFA) om te zorgen voor een volledig duurzame inkoop van grondstoffen voor de plasticindustrie.

LEGO heeft de eerste stappen gezet om kinderen te laten spelen met speelgoed van duurzame materialen. Zoek je de nieuwste bouwpakketten, zoals Harry Potter lego? Bij Olgo vind je alle LEGO online.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden