Bedrijvengids duurzaam

Tips om duurzaam te ondernemen

Geplaatst op

Heb je een eigen onderneming? Dan zul je vast al wel eens gehoord hebben van duurzaam ondernemen. Het is belangrijk voor volgende generaties om bewust om te gaan met het milieu, maar het kan ook een positieve invloed hebben op je energierekening. Verder kan het positief werken voor je imago als je duurzaam onderneemt. Vaak denken kleinere ondernemers dat duurzaam ondernemen niet voor hen weggelegd is, maar alleen voor de grote bedrijven een optie is. Toch zijn er een aantal dingen waarmee elke ondernemer rekening kan houden. In deze blog geven we je een paar tips om duurzaam te ondernemen.

Let op je vervoer

Veel ondernemers pakken de auto naar elke afspraak. En soms is de auto inderdaad de handigste optie. Maar heb je een afspraak bij je in de buurt? Dan kan je ook prima een keer de fiets pakken! En als de plek waar je moet zijn dichtbij een station in de buurt ligt, is de trein ook een hele goede optie. Zo bespaar je het milieu, en in de trein kun je even lekker ontspannen. Natuurlijk kun je ook even werken in de trein, of je mail checken. Dat is een bijkomend voordeel van een treinreis, want in de auto kun je tussendoor niks anders doen! Stimuleer ook je werknemers om eens wat vaker de fiets of het openbaar vervoer te nemen.

Elektronische apparaten uitzetten

Bij alle bedrijven zijn wel elektronische apparaten aanwezig. Of het nou gaat om computers of om andere apparatuur, het is een kleine moeite om ze uit te zetten als je ze niet meer gebruikt. Ook het uitzetten van lampen en verwarming kan veel energie besparen. Doe dus altijd de lampen uit als er niemand meer in de ruimte is of maak gebruik van een bewegingssensor. Communiceer dit aan alle werknemers, zodat iedereen ervan op de hoogte is dat het bedrijf actief energie bespaart.

Zonnepanelen

Ook kun je ervoor kiezen om energie op te wekken door middel van de zon. De fossiele brandstoffen raken uitgeput, en daarom moeten er nieuwe manieren worden ontwikkeld om energie op te wekken. Zonne-energie is een hele goede optie, omdat dit bijdraagt aan een betere en schonere wereld. Voor een goede zonnepanelen regelaar en zonnepaneel laders, kun je terecht bij een accu specialist.

Afval scheiden

Tot slot kan je als ondernemer je afval scheiden om een steentje bij te dragen aan het milieu. Groente, fruit en tuinafval, papier, plastic en glas kun je het beste scheiden van het restafval en apart aanleveren bij je afvalverwerker. Ook blik en batterijen zou je kunnen scheiden. Zorg ervoor dat het ook voor je medewerkers makkelijker wordt om afval te scheiden door bijvoorbeeld speciale handige prullenbakken neer te zetten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden