Bedrijvengids duurzaam

Wat is spouwmuurisolatie?

Geplaatst op

Veel mensen vragen zich af, of ze hun spouwmuur wel of niet moeten isoleren. Wanneer het kan, is het altijd verstandig om spouwmuurisolatie toe te brengen. Het is namelijk de meest duurzame vorm van isolatie en zorgt er voor dat je woning goed geïsoleerd is. Je verdient ook je investering meestal binnen 3 jaar terug en het kost niet al te veel tijd. De spouwmuur is de buitenmuur van je woning en dit moet voorkomen dat er dingen in je woning komt. De meeste huizen hebben geen spouwmuurisolatie, omdat dit voor 1980 nog niet standaard was. Je kunt door deze ruimte te isoleren voorkomen dat er warmte verloren gaat door de muur. Maar hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Spouwmuurisolatie wordt snel en goed aangebracht door de juiste specialist. Isolatiemateriaal zoals wol en pur is buigzaam en natuurlijk flexibel en kan dus eenvoudig tussen de buiten- en binnen muur worden geplaatst. De spouwmuren kunnen dan gewoon blijven staan en worden alleen geïsoleerd er tussen in. Echter, wordt er bij het isoleren van de spouwmuur verschillende materialen gebruik, zoals polystyreenparels, glaswolvlokken en pur-schuim. Vaak wordt er een klein gaatje geboord in de buitenste muur waardoor het isolatiemateriaal in de spouw terecht komt. Het vullen duurt maar een paar uur en het is dus snel aangebracht. Wel is het van belang dat je een specialist vindt op het gebied van spouwmuurisolatie. Op deze manier heb je een goed geïsoleerde woning en merk je dit echt met je energieverbruik, ideaal toch?

Specialist vinden

Wil je gebruik maken van spouwmuurisolatie voor je woning? Mooi, maar schakel wel een specialist in op het gebied van spouwmuurisolatie. Zoek op het internet naar een specialist in de omgeving en controleer de website goed van de aanbieder. Kijk welke diensten er worden aangeboden en tegen welke prijs. Lees de reviews van de aanbieder goed door, zodat je kunt zien wat vorige klanten vonden van de specialist. Vraag eventueel een offerte aan zodat je meer komt te weten over de prijzen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden