Bedrijvengids duurzaam

WBSO subsidie 2019: goede vooruitzichten

Geplaatst op

Met een WBSO subsidie worden ondernemers tegemoet gekomen in loonkosten van activiteiten die gericht zijn op R&D (Research & Development). De kosten voor R&D in het bedrijfsleven blijven stijgen. Om deze stijging in de kosten te compenseren, is de overheid voornemens om de voorwaarden voor WBSO subsidies te  verbeteren. Dit is positief voor zowel kleine als grote ondernemingen in Nederland.

Subsidieverhoging van 1%

Er is voorgesteld om € 66 miljoen uit te trekken voor de positievere voorwaarden. Zowel de 1e als 2e schijf kunnen een verhoging van 1% verwachten binnen de WBSO subsidie. Op deze manier wil de overheid zowel de kleine als grote ondernemingen tegemoet komen in de stijgende kosten op het gebied van R&D. De overheid heeft daarnaast voorgesteld om de grens van de 1e schijf te verhogen met € 25.000.

WBSO + Innovatiebox

De WBSO subsidie is in Nederland een goed middel om innovatie in het bedrijfsleven te stimuleren. Wanneer een ondernemer bezig is met de WBSO, kan dit uitmonden in andere regelingen zoals bijvoorbeeld de Innovatiebox. Het is hierdoor van belang om alles ruim op te zetten bij de projectaanvraag, zodat veel van de werkzaamheden binnen de aanvraag vallen. We raden het dan ook aan om ondersteuning te zoeken bij het schrijven van de aanvraag. Op deze wijze voorkomt u een te scherpe afbakening bij de aanvraag en vergroot u de kans op een hogere subsidie.

Scherpere afbakening WBSO

Waar de voorwaarden qua procenten en budgetten gunstiger zijn geworden, is het verkrijgen van de WBSO subsidie er niet makkelijker op geworden. Wanneer je bestaande methoden en technieken samenvoegt tot één nieuwe techniek, volstaat dit niet meer voor het krijgen van een WBSO subsidie. Er moet echt sprake zijn van een nieuwe software of nieuw product. De overheid kijkt hierbij vooral naar de huidige stand van de techniek in ons land.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden