Bedrijvengids duurzaam

Welke bedrijven zetten zich in voor duurzaamheid?

Geplaatst op

Het kan erg belangrijk zijn om te weten welke bedrijven zich inzetten voor een betere en groenere wereld. Tegenwoordig is dat gelukkig steeds eenvoudiger te realiseren omdat men dankzij het internet in staat is om vrij snel te achterhalen wat een bedrijf, organisatie, overheidsinstelling of non-profit doet om het milieu te verbeteren. Om je een handje op weg te helpen zodat je niet zelf het internet hoeft af te speuren, hebben we hier in dit artikel een aantal bedrijven opgesomd wat een bijdrage levert in de energietransitie. Of het nu gaat om concrete voorstellen die gedaan worden aan overheden of wanneer een bedrijf juist inzet op innovatie om hier zelf het voortouw in te nemen. Hieronder tref je een lijstje met onze persoonlijke favorieten!

Whatsorb.com

Whatsorb heeft een website waarin allerlei informatieve en inspirerende artikelen te vinden zijn over onderwerpen zoals duurzaamheid, de energietransitie en groene innovatie. Het is een uitstekende plek om meer te weten te komen over wat bedrijven, ondernemingen, overheidsinstellingen en non-profit organisaties doen om bij te dragen aan een betere en een schonere wereld. Laat je inspireren en kijk op hun website.

Philips

Onze eigen Philips is natuurlijk al lange tijd een echte gigant wanneer het gaat om innovatie. Het bedrijf heeft er mede voor gezorgd dat de gloeilampen, die absoluut niet duurzaam waren en daardoor slecht waren voor het milieu, niet meer verkrijgbaar zijn. Dat is helemaal bijzonder wanneer je realiseert dat ze op deze manier een deel van hun eigen producten hebben losgelaten. Een ware stap in de goede richting met een hoger doel dan enkel het verhogen van verdiensten en winst.

Andere bedrijven

Er zijn echter nog meer bedrijven die zich inzetten voor het verbeteren van de wereld en de leefomgeving. Een lijst die we hiervoor hebben gehanteerd is de Carbon Clean 200 lijst. Hierin worden bedrijven onder de aandacht gebracht die zich inzetten voor een groene wereld. Bijzondere Nederlandse bedrijven in deze lijst zijn KPN, AkzoNobel, Arcadis en Signify.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden