Bedrijvengids duurzaam

Welke soorten tegels zijn er?

Geplaatst op

Er zijn talloze tegelopties beschikbaar voor het betegelen van verschillende ruimtes in je huis. De keuze van tegels hangt af van de specifieke ruimte, het beoogde gebruik, je persoonlijke smaak en het gewenste design. Hier zijn enkele veelvoorkomende tegelsoorten voor verschillende ruimtes:

Vloertegels

Voor vloeren kun je kiezen uit diverse materialen, zoals keramiek, porselein, natuursteen (zoals marmer of leisteen) of vinyltegels. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in verschillende patronen, kleuren en afwerkingen.

Wandtegels

Wandtegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen, waaronder keramiek, glas, mozaïek en zelfs natuursteen. Ze worden vaak gebruikt in keukens, badkamers en wasruimtes vanwege hun waterbestendige eigenschappen en eenvoudige reiniging.

Mozaïektegels

Mozaïektegels zijn kleine tegels die samen een patroon of afbeelding vormen. Deze kunnen worden gebruikt om accenten toe te voegen aan wanden, vloeren, backsplashes en douches. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals glas, keramiek, natuursteen en metaal.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en patronen. Keramische tegels zijn geschikt voor vloeren, wanden en backsplashes in bijna elke ruimte in huis.

Natuursteentegels

Natuursteentegels, zoals marmer, graniet, leisteen of travertijn, bieden een natuurlijke en luxe uitstraling, uniek in hun patronen en textuur. De tegels worden vaak gebruikt in badkamers, keukens en entreehallen.

Tegels met houtlook 

Houtlooktegels bootsen de uitstraling van echt hout na, maar bieden de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van tegels. Deze tegels zijn geschikt voor vloeren in verschillende kamers, zoals woonkamers, slaapkamers en keukens.

 

Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de locatie van de tegels, de vereiste duurzaamheid, onderhoudsbehoeften en je persoonlijke voorkeur bij het kiezen van tegels voor je huis. Ook is het handig om tegelshowrooms te bezoeken om verschillende opties in het echt te bekijken en te voelen voordat je een definitieve beslissing neemt.

 

Je kunt gemakkelijk vloertegels kopen via vloermantegels.nl. Dat scheelt aanzienlijk in de tijd die je nodig hebt om kwalitatief hoogstaande tegels te kopen. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om ecologisch te ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvengidsduurzaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden